Biografija

Muzaffer Çilek je rođen 1960.godine u Bursi i kao dječak je ušao u poslovni svijet. Korijeni porodice se vežu za fojničkog kadiju, Mehmed efendiju Sikirića. Osnivač je i izvršni direktor dječjeg namještaja Çilek čija se prodajna mjesta nalaze na pet kontinenata, u 66 zemalja sa ukupno 444 prodajna salona i preko dvije hiljade uposlenih.

Čilek A.S.

Firma Čilek je osnovana 1995.godine u Turskoj. U svijetskoj industriji namještaja, firma Čilek je pionir i lider u svojoj oblasti, a orginalnim dizajnom i namještajem i pratećim aksesuarima za bebe, djecu i mlade formirana je marka “Čilek Room“ koja se distribuira djeci u svijetu kroz koncept i shop-in-shop trgovine.

BiGMEV

“Centar za Razvoj Odnosa sa Bosnom i Hercegovinom“ Fondacija BIGMEV je osnovana od strane Muzafera Čileka 2010.godine u cilju održivog oživljavanja istorijskih odnosa Bosna i Hercegovine i Turske.

Fondacija Čilek

Čilek proizvodi jedinstven dječiji namještaj koji djecu svijeta čini sretnijima, takođe firma dio prihoda izdvaja i pruža ruku djeci koja žive na granici gladi kako bi i njih učinila sretnima. Fondacija obnaša funkciju “Banke hrane“ koja pruža pomoć siromašnoj djeci u Turskoj i djeci u susjednim zemljama.

Ranč Prirode

Ranč Prirode je osnovan u cilju popularizacije jahanja, kao sporta naših djedova među djecom i mladima. Planiraju se ture jahanja pored jezera i kroz šumu, za kandidate svih uzrasta zajedno sa specijalnim programima obuke, shodno potrebama. Ovo je poželjan konjički centar u podnožju planine Uludag

S.E.I.C Company D.O.O

S.E.I.C (South European Investment Company Inc.) sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, Sarajevu je pravno lice u vlasništvu nekih od najvećih finansijskih firmi i firmi koje se nave kupoprodajom nekretnina iz regije Vijeća saradnje zemalja zaliva i EU

BH Food D.O.O

BH Food je dio firme koja se bavi proizvodnjom biljnih začina visokog kvaliteta i salata. Proizvodi BH Food-a se uzgajaju, sortiraju i prerađuju uz najveću brigu i pažnju. Kao BH Food, nalazimo se u fazi uzimanja certifikata organske i halal proizvodnje

Altınnesil A.Ş.

Altin Nesil Škole su prve privatna škole u gradu İnegolu u kojima je nastava počela 1995.godine. Altin Nesil od vrtića nastavlja uspješno obrazovati generacije koja razmišljaju, govore, ispituju, posjeduju nacionalne vrijednosti, te imaju razvijene umjetničke i kulturne sposobnosti, te koje vole učiti, voljene su i napredne u zajednici.Nagrade

Sol Click Butonu
Sağ Click Butonu
Endüstride Mükemmellik Ödülü
Nagrada za ekselentnost u industriji
Namještaj Čilek je osvojio drugo mjestona u procesu „Nagrada za Ekselentnost u Industriji“ koji je organizovao Koč Univerzitet, zajedno sa WHU, INSTEAD i još nekolicinom vodećih evropskih poslovnih škola.
Highest Number of Design Registration Award
Firma iz turskog gradića Inegol-a sa najviše registrovanih dizajn patenata
Na Dodjeli Nagrada za Najuspješnije Proizvođače Namještaja 2014.godine, koju organizuje Udruženje Proizvođača Namještaja iz Inegola (IMOS), Čilek je osvojio prvo mjesto kao marka koja ima najviše registrovanih dizajn patenata.
Export Award
Najveći izvoznik iz Inegola
Na Dodjeli Nagrada za Najuspješnije Proizvođače Namještaja 2014.godine, koju organizuje Udruženje Proizvođača Namještaja iz Inegola (IMOS), Čilek je osvojio prvo mjesto kao najveći izvoznik iz Inegola u 2014.godini.
Productivity Project Award
Projektna Nagrada za Efikasnost/h5> Na dodjeli nagrada u okviru Projektne Nagrade za Efikasnost 2015 u organizaciji Ministarstva nauke, industrije i tehnologije, sa projektom „Osuguravanje funkcionisanja proizvodnje sa Kanban sistemom“ u kategoriji „Unapređenje poslovnih procesa u velikim firmama“, među 193 kompanije Namještaj Čilek je osvojio prvo mjesto.
Company That Makes Customer Satisfaction Its Principle
Nagrada za Zadovoljstvo Klijenata
Čilek kao firma koja zadovoljstvo klijenata stavlja na prvo mjesto, te za sve proizvode na tržištu drži se načela da pored dvije godine zakonskog grantnog roka, daje dodatnih 5 godine besplatne garancije, besplatne montaže, 10 godina garancije za rezervne djelove, rad sa stručnim i iskusnim osobljem i maksimalnu sigurnost djece, ybog čega je i nagrađena ovom nagradom.
Nagrada ISMOB 2015 za najbolji dizajn
Nagrada ISMOB 2015 za najbolji dizajn
Istanbulski Sajam namještaja ISMOB 2015 u natjecanju za najbolji dizajn u kategoriji „Sobe za mlade“ je i ove godine dodjelio nagradu za najbolji dizajn Čilek namještaju, čime je Čilek još jednom dokazao da je bez premca u ovoj industriji.
Nagrada za najbolje upravljanje žalbi
Nagrada za najbolje upravljanje žalbi
Namještaj Čilek u 2014 godini je dobio nagradu za „Najbolje upravljanje žalbi“ u procjeni „Upravljanje žalbi klijenata“ koja ocjenjuje sve institucije, pokazujući još jednom vrijednost koju daje svojim kupcima.
Nagrada za najinovativniju marku
Nagrada za najinovativniju marku
Na natjecanju InovaLIG koje bira lidere inovacije Turske, nagradu za najinovativniju firmu ponosmo smo primili od predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogana.
Muzaffer Čilek Menadžer godine
Muzaffer Čilek Menadžer godine
Muzaffer Čilek, sa firmom koja je izumila ideju i dizajn namještaja za djecu određene starosne dobi, postavši uspješna svjetska firma u ovom sektoru, BUGIAD je gospodinu Čileku dodjelio nagradu za Menadžera godine.
1.Mjesto po pitanju uplate poreza državi
1.Mjesto po pitanju uplate poreza državi
Na listi uplate poreza firmi za 2014.godinu, Namještaj Čilek je osvojio prvo mjesto, nastavivši dogogodišnje liderstvo na ovom polju.
Nagrada za Velika Preduzeća
Nagrada za Velika Preduzeća
Na natjecanju Marke Anatolije pod pokroviteljstvom Finansbank, Capital i Ekonomist, Čilek Mobilya je dobila nagradu za najbolju veliku firmu u trgovinskom sektoru u 2009.godini.
Zvjezda izvoza Čilek
Zvjezda izvoza Čilek
Namještaj Čilek je u 2006.godini dobio Specijalnu nagradu zvijezde izvoza, zatim „Specijalnu nagradu“ za izvoz namještaja od strane Istanbulskog udruženja izvoznika (IIB), kao i nagradu za najboljeg izvoznika u 2007.godini, i drugog po redu izvoznika u periodu od 2008-2011.godine.
Najcjenjenija firma Turske
Najcjenjenija firma Turske
Namještaj Čilek je u 2008.godini na osnovu istraživanja koje svake godine sprovodi List Capital, dobio nagradu za Najcjenjeniju firmu Turske u sektoru namještaja.